Mierea de albine
Mierea de albine a fost prima substanta dulce folosita de om, fiind pretuita in special de preoti in cadrul diverselor ritualuri. Exista suficiente marturii ca in civilizatiile antice
mierea era folosita, printre altele, la prepararea unei bauturi alcoolice la
care se adauga polen si levuri din faguri.
Babilonenii si diferitele civilizatii stravechi din India si China, utilizau mierea si ca medicament
Pliniu indica mierea in asociere cu untura de peste
la tratarea ranilor infectate.
Musulmanii foloseau
mierea ca un leac bun pentru orice boala.
Folosirea mierii in alimentatie
(ca hrana, bautura, conservant), in medicina, in ritualurile religioase a fost in
continua crestere pana la descoperirea zaharului din trestie si sfecla.
Ce cumperi din Supermarket ?Un posibil raspuns ...
Din pacate trebuie sa fii foarte atent la ceea ce cumperi
Aterman iti ofera MIERE NATURALA 100%
Cum poti testa mierea? ...
Iata cateva metode...
In primul rand, verificati aroma, gustul si savoarea mierii pe care vreti sa o cumparati. O miere de origine naturala va avea aproape intotdeauna un buchet de parfumuri care provin de la florile sau plantele pe care albinele le viziteaza. Mierea falsificata are doar gust dulce, fara a lasa parfum sau aroma.
De asemenea , verificati densitatea. Mierea are o densitate de aproximativ 1,4 ori mai mare decat apa. In consecinta, atunci cand lasati mierea de pe o lingurita sa se scurga intr-un pahar cu apa rece, mierea va cadea rapid catre fundul paharului si va ramane acolo. Cea falsificata, avand in compozitie zahar, glucoza sau fructoza, are o densitate mai mica si nu va cadea pe fundul paharului, ci se va imprastia repede in tot volumul apei, atunci cand va fi amestecata usor cu o lingurita. Nu in ultimul rand, verificati miscarea de elastic a mierii . Mierea care este naturala si are cantitatea corecta de apa , in general sub 20%, va avea o miscare de tip elastic, pe verticala, coborand si urcand de cateva ori atunci cand este turnata in pahar. Mierea falsificata nu prezinta aceasta miscare specifica. Daca dupa testele prezentate mai sus inca mai aveti dubii puteti trimite borcanul cu miere, pentru analiza, la un laborator de specialitate precum cel al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura din Bucuresti .